Vaderdag is de belangrijkste feestdag van het jaar

Vaderdag wordt niet zo uitgebreid gevierd zoals we dit traditioneel wel met Moederdag doen. Dit is natuurlijk geen reden om dat zo te houden! 😉

Dat Vaderdag het ondergeschoven kindje in Nederland is blijkt wel uit het feit dat we zowel Moederdag als Dierendag al langer vieren dan Vaderdag.

Er zijn genoeg zaken die een vader wil doen waarvoor dit een mooie gelegenheid is. In Nederland valt Vaderdag traditiegetrouw op de 3e zondag van juni. Vaderdag 2022 viel op 19 juni en in 2023 zal dit op 28 juni vallen. Zet die datum dus maar vast in je agenda!

Een stukje uitleg

Vaderdag is een dag ter eren van alle vaders waarbij we de vaders in het zonnetje zetten. Wist je trouwens dat ze in België vaderdag op de 2e zondag van juni vieren? Dus als je twee keer Vaderdag wil vieren dan boek je een gezellig weekendje Antwerpen de week voordat Vaderdag in Nederland valt!

In Nederland vierden we Vaderdag oorspronkelijk in oktober. De eerste Vaderdag in Nederland vond plaats in 1939 en vanaf 1948 vieren we Vaderdag op de 3e zondag van juni.

Er zijn ook nog meerde landen die Vaderdag vieren op 19 maart, dit vanwege de feestdag van Sint Jozef die op die dag valt.

Leuke dingen

Op zondag zijn de meeste vaders vrij maar er zijn er natuurlijk ook een aantal die ‘gewoon’ aan het werk moeten. Wil je juist iets leuks met je kind(eren) gaan doen of neem je met Vaderdag juist lekker even een dagje voor jezelf? Misschien wil je wat met het gezin doen of juist met vrienden op stap? Hier een aantal tips voor een leuke Vaderdag experience.

Cadeautjes horen ook steeds meer bij vaderdag en daarom hebben wij hier zelfs een aparte pagina voor Vaderdag cadeaus aangemaakt. Hier kan je een top 10 lijstje vinden van wat wij mooie of grappige cadeaus vinden.

Hoe lang nog tot de volgende Vaderdag?

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds